Tema på kalaset

När det vankas kalas kan det vara roligt att även överväga ett tema för kalaset. Detta kan vara väldigt roligt för barnen, men det betyder även extra arbete. Här tipsar vi om vad man måste tänka på.

Välja tema

För att välja ett passande tema är det ju bra om man är insatt i vad som är populärt just nu. Det betyder inte alltid att det är enkelt att fixa tema dock, varpå man kanske behöver falla tillbaka på något lite mer användbart. Ett tips är att titta på populära barnfilmer just nu. På butiker som Kalaskungen satsas det ofta mycket på omfattande teman från Disneyfilmer och andra populära ting.

Välja dag

Att välja vilket dag man ska ha kalaset är inte alla gånger den enklaste. Fredagen kan ju vara ett roligt alternativ då alla får chansen att starta helgen på ett bra sätt. Men det betyder ju att man måste planera in den efter skol- och arbetstider. Lördagen kanske verkar som ett riktigt bra alternativ till att börja med. Men detta är den vanligaste dagen att göra andra planer för många. Söndagen kan därför vara ett riktigt bra alternativ. Alla är lediga men färre gör planer för denna dag. Man kan också ha kalaset på förmiddagen så alla kommer tillbaka i god tid.

Utklädda gäster

När man ska ha ett temakalas där man förväntar sig att barnen kommer utklädda gäller det att förbereda föräldrarna på det i mycket god tid. Alla måste ju få tiden att hitta en passande utstyrsel till barnen, vilket inte alltid är så enkelt. Ge därför åtminstone ett par veckors förvarning inför kalasdagen så alla har får chansen att förbereda sig.

Dekoration

Det finns ofta en mängd tematiska dekorationer man kan använda sig av på kalaset. Saker som papptallrikar och muggar är det mest grundläggande man bör skaffa. Sedan kan man även satsa vidare på något som sugrör, servetter och kanske till och med en hel bordsduk. Vidare finns det många gånger banderoller, ballonger och bordsdekorationer man också kan satsa på. Och naturligtvis bör man se till att slå in åtminstone några presenter med en temaanpassat omslagspapper.