Snart dags för halloween

Det blir allt mer vanligt att vi firar halloween i vårt avlånga land. En tradition som många andra kommer från USA. Det kan vara roligt att få klä ut sig vid speciella tillfällen och fira på ett lite mer skrämmande sätt än vanliga kalas.

Halloween och Allhelgona

Vad man bör ha i åtanke är att halloween och allhelgonahelgen är något som är skilda åt och egentligen inte har något med varandra att göra. Det kan kännas lite rörigt med tanke på att dagar och helger ibland infaller ungefär vid samma tidpunkt. Gör ett besök hos metro.se för att läsa om skillnaderna mellan Halloween och Alla Helgons Dag.

Hur ska man klä ut sig?

Beroende på hur högt man ställer kraven på utklädsel så kan man fixa enkla utklädsel själv med enkla medel eller så går man ”All In” och besöker partyhallen.se för att införskaffa lämplig utklädsel. Vet man av sig att de flesta kommer att klä ut sig ordentligt till den fest man ska besöka. Då kan man inte vara sämre själv utan bör klä ut sig efter konstens alla regler.

När infaller Halloween?

Den 31 oktober varje år så infaller Halloween och på kalender-365.se så kan man se vilken veckodag som man beräknas ska fira Halloween för varje år. I år 2018 så är det en onsdag som man får klä ut sig till ett spöke eller vad man nu väljer att klä ut sig till. Det kan vara bra att veta exakt vilken dag man ska anordna maskeradfesten för detta år.