Första skoldagen

Ännu är det några månader kvar tills dess att nästa års skolstart är ett faktum, men redan nu är det egentligen dags för dig som förälder att börja blicka framåt. Det finns nämligen en del förberedelser som skulle gynna både dig och ditt barn en hel del, men tänk även på att inte oroa dig i alltför stor utsträckning, då det mesta löser sig tids nog.

Att vara förälder till ett barn som ska börja i skolan under det kommande året är någonting som kan kännas både bra och dåligt, och även för barnet. Som förälder så bör man dock försöka att göra sitt bästa för att inte projicera någon form av oro på sitt barn och istället fokusera på det positiva. Tala om allt roligt som barnet kommer att få vara med om och försök göra allt det okända till något spännande istället för ett problem.

Det kan också vara bra att förbereda både sig själv och barnet på vad som komma skall. Det kan bland annat vara smart att skaffa en smidig kalender för att hålla koll på läsåret så bra som möjligt, där man kan föra in allt från friluftsdagar till vad som helst annars som kan stå på schemat. Vi rekommenderar en från Burde som anses som ett av de bästa alternativen på marknaden, något som vi bara kan hålla med om.

För barnets del så är en av de bättre sakerna man kan träna på att lära sig att gå på toaletten på egen hand. Kan det inte de när de börjar skolan så brukar det alltid kunna få hjälp, men vissa barn tycker att detta är jobbigt att fråga om, viket till och med kan leda till att de pissar på sig. Att lära barnet att klä av och på sig själv, samt torka sig, tvätta händerna och spola i toaletten kan med andra ord vara oerhört värdefullt vid skolstarten, om inte annat för den egna självkänslan.