Förbereda inför första barnet

Det finns en hel del man bör veta och skaffa när man planerar för att skaffa barn, genom graviditeten och inför själva förlossningen.

Till att börja med måste man ju ha koll på när man har bäst chans att bli gravid, detta gör man ju lättast genom att använda ett ägglossningstest. Dessa letar efter ett väldigt specifikt hormon som ökar kraftigt redan en eller två dagar innan själva ägglossningen. Man kan lätt köpa dessa över nätet idag.

När man väl har påbörjat graviditeten kommer man att kunna få hjälp från en hel del håll. Till att börja med bör man se till att man får i sig extra folsyra, en B-vitamin som gravida kvinnor har ett ökat behov av. Detta kan man bland annat få från läkemedel som Folacin. Ett annat ämne som man kan behöva mer av under graviditeten är järn, detta kan man dock få i sig genom dieten bara man äter lite mer järnrika måltider.

Många börjar även köpa saker för barnet medan de är gravid, men detta är inte på något sätt ett krav. Så länge man har de viktigaste sakerna redo när barnet väl kommer så klarar man sig alldeles utmärkt. Detta inkluderar saker som amningsbehå, blöjor, barnkläder och liknande.

I hemmet bör man se till att ha en sovplats för bäbisen, många köper spjälsängar men så länge barnet inte kan falla ur sängen så kan man köpa vad man själv vill. Det är även bra att se till att man har en skötbord, blöjhink och skötselartiklar. Det är även rekommenderat att ha ordnat en plats för barnet att badas, det kan lätt bli problematiskt att göra detta i ett fullstort badkar i början.

Man kommer nog snabbt börja lämna huset med barnet också, så se även till att det finns en barnvagn för just detta syfte.