Fixa roligaste barnkalaset

Det är mycket att tänka på när det är dags att ha barnkalas för att fira ditt barns födelsedag med alla kompisarna. Planera kalaset i tid för att undvika stress och på så sätt göra dagen så rolig som möjligt utan sönderstressade föräldrar och dålig stämning.

Bestäm er för ett tema

Det kan vara roligt att ha en röd tråd eller ett tema för barnkalaset. Det kan också göra det hela enklare att planera. Involvera födelsedagsbarnet, och låt hen bestämma vilken typ av kalas det ska vara. Låt inbjudningskorten vara det första som ger en ledtråd kring festens tema. Låt gärna barnen klä ut sig, antingen valfritt på en maskeradfest eller för att passa det valda temat.

Mat och tilltugg

Vad är ett kalas utan något gott att äta? Här finns mycket roligt ni kan hitta på. En tårta är kanske självklart, men många barn uppskattar även en festlig fruktsallad och god plockmat, där alla kan välja det just de tycker är gott. Låt gärna maten avspegla kalasets tema. Om det till exempel är ett kalas med prinsesstema, så kanske ni ska satsa på sockersöta cupcakes. Om det är djungeltema kanske en fruktsallad med exotisk frukt kan passa bra? Även dekorationer på tårtan och runt dukningen kan med fördel passa in i temat.

Lekar och musik

Vilken typ av aktiviteter ni ska ha beror förstås dels på det eventuella temat på kalaset och även på barnens ålder. Det finns många bra tips på nätet om du får idétorka. För yngre barn kanske lämpliga aktiviteter är någon typ av gemensamt pyssel. Äldre barn kanske tycker det är roligare med mer tävlingsinriktade lekar eller filmvisning. Även här kan du låta temat för kalaset stå i fokus. Glöm inte dekorationerna! Även här har ni ett utmärkt tillfälle att få en stämning på kalaset som passar temat. Och glöm inte det viktigaste av allt: ha rolig!