Cykeltur med barnen

Familjeaktiviteter är alltid en viktigt ämne, det är så lätt hänt att tiden man spenderar med barnen inte ser tillräckligt med variation, man finner sig göra samma saker om och om igen. Något som alldeles för få gör är att dra fram cyklarna och ge sig ut tillsammans.

Innan man gör något annat måste man ju se till att alla verkligen kan följa med. Alla som kan cykla ska ju såklart göra det, men har man med sig någon riktigt liten kan det ju vara en bra idé att se till att de kan hänga på oavsett.

När alla är redo måste man ju hitta en plats att cykla till, eller bara en rolig sträcka. Detta kommer ju bero väldigt mycket på var man bor, alla som bor inne i en storstad kan ju behöva ta sig ut till någon förort eller ut på vischan för att hitta en bra plats att cykla på. Bor man inte mitt i en stad men fortfarande i en tätort går det oftast mycket bättre att cykla omkring i närheten av hemmet.

Är man ute efter något extra speciellt kan man alltid titta vilka spännande cykelleder det finns att utforska runtomkring i Sverige. Hittar man något som verkar riktigt lovande men ligger långt borta kan man alltid hålla de i åtanke nästa gång man har semester och dra med sig cyklarna om man får chansen.

Kommer man mest vara ute i naturen och cykla kan det vara en bra idé att packa en matsäck och ha med sig, tänk på att ta med sånt som kan ge både barnen och de vuxna lite extra energi, man kan göra av med en hel del under en längre cykeltur.