Presenttips

Har dina vänner eller familjemedlemmar fått ett nytt litet knyte och det är dags att hälsa på? Det är vanligt att man då vill ha med sig en gåva till den lille och det är inte alltid lätt att veta vad man ska köpa. Idag tipsar vi om hur du kan tänka kring presenter för barn och vad många föräldrar också uppskattar att få.  Esborn’s Leksakshandel erbjuder många fina produkter till alltifrån den nyfödda till de större barnen. Kika in här för att hitta flera bra tips!

Presenter för den nyfödda

En present till ett nyfött barn får gärna vara något personligt och något som barnet kan ha glädje längre fram. Men det kan också vara trevligt för föräldrarna att få något som de också kan ha användning för just då. Ett bra tips och om du har budget till det är att välja en sak barnet kan ha nu och en för framtida användning. Tips på saker som barnet kan ha nu är en fin babyfilt som barnet kan ha på sig i barnvagnen eller i babynestet om dagarna. En body i någon storlek för stor brukar också vara uppskattat. Tips på presenter som barnet kan ha användning för sedan är någon rolig bok anpassad för mindre barn med hårda sidor. Det finns måna fina alternativ idag där barnen kan trycka på en knapp för att få höra olika ljud eller tillhörande sånger. Ett tallrik-set med bestick eller en finare pipmugg brukar vara uppskattat när barnet börjar äta. En fin snuttefilt, skallra eller ett mjukisdjur kommer barnet säkerligen börja uppskatta när det blivit några månader större. Tänk på att alltid välja leksaker med CE märkning, då vet du att produkterna är godkända vad gäller hälsa, funktion, säkerhet och miljö.

Till lite äldre barn

Beroende på hur gammalt barnet är kan en god idé vara att luska lite innan inköpet med föräldrarna till barnet genom att fråga vad de helst leker med just nu, eller om de har någon favoritkaraktär. Annars brukar Lego vara en uppskattad present. Det finns i båda större bitar för de mindre barnen och mindre bitar för de lite större barnen. Böcker är också ett bra tips och i bokhandeln finns det alltid åldersrekommendationer. Om barnet älskar kläder kanske det är en rolig present. Pyssel är också tips på bra presenter. Pennor, ritblock, böcker att färglägga i, listan är lång på olika sådana produkter.