Julen är barnens högtid – skaffa mycket utomhusbelysning

När julen nalkas ser de flesta av oss fram emot att plocka fram julprydnaderna. I mörkret som är kring högtiderna är det extra mysigt att tända upp julbelysningen ute. Du kan hitta bra utomhusbelysning här för att få till rätta känslan i midvintermörkret.

Ljusslingor och julbelysning

Oavsett om du bor i lägenhet eller om du bor i hus kan du pynta med trevliga ljusslingor. Sätt dem runt en buske eller ett träd eller klä in balkongen. Tillsammans med en vacker ljuslykta blir det välkomnande och fint exempelvis när barnen kommer hem. Det lyser också upp lite så att mörkret inte blir så tungt, vilket brukar gillas av de yngre. Tänk bara på att inte alla uppskattar om du går all in med julbelysningen – lagom brukar bli bäst.

Att tänka på gällande belysning utomhus

Nummer ett är att endast använda belysning som är avsedd för just utomhusbruk. Du måste dessutom ansluta den till jordat uttag utomhus och får alltså inte ansluta till vanlig kontakt inomhus. El, fukt och kyla kan tillsammans vara en livsfarlig kombination. Ett tips är att använda solcellsbelysning så slipper du tänka på kontakten. Särskilt på balkonger kan det vara ett alternativ då det ofta inte finns jordad kontakt på dessa.