Dags att välja program och gymnasium

Grundskolan börjar ticka iväg mot sitt slut och det börjar bli dags att välja gymnasium. Det kan verkligen kännas som en djungel, det finns ju så himla mycket att välja mellan. Det viktigaste att tänka på vid val av gymnasium är vad du tycker är roligt.

En djungel av program

Du kanske redan har funderat på vad du vill bli efter gymnasiet? Kanske vill du starta eget, bli polis, advokat eller kanske professionell inom någon idrott? Kanske vet du inte alls vad du ska välja? Oavsett vad så kan du få stöd från studievägledare i din skola för att ta reda på vad som passar dig bäst. Du kan dessutom ta test på nätet eller söka fram olika program för att få ett bättre hum om vad som kan passa dig.

Välj en skola nära dig

För vissa kan det kännas spännande att flytta till en annan stad för en utbildning, men för andra kan det vara jobbigt. Om du inte vill flytta till en annan stad finns det specifika skolor som finns i flertalet olika städer. Dessa skolor erbjuder dessutom en rad olika program. Ta del av mer information online för att hitta en skola som passar dig.