Inred barnens rum efter intresse

De flesta av oss vill våra barns absoluta bästa vad det än gäller. Vi vill att de ska känna sig trygga och älskade och att det ska trivas hemma. Ett bra sätt att åstadkomma detta är att vara en bra förälder rent allmänt, men att dessutom lägga ner lite extra tid och inreda ditt barns rum efter dess intresse, kommer vara något ditt barn för alltid kommer uppskatta.

När du inreder ditt barns rum är det dock bra att vara medveten om två saker. Barn är barn och deras personligheter utvecklas snabbt, vilket förr eller senare leder till att de vill ändra på en del saker. Om du inreder alltför riktad med fasta element som färg eller tapet, får ni redan på ett tidigt stadium göra er beredda på att inom en snar framtid åter hugga in med hull och hår.

Vad vi rekommenderar är att lägga en bra bas med neutrala färger eller tapeter som bas, med möbler som passar de flesta inredningar och som dessutom är komfortabla. Du kan därefter vilda till det lite och dyka ner i vad än ditt barn just nu gillar mest och inreda med lösa detaljer som du sedan relativt lätt kan byta ut när dagen är kommen.

Alternativt kan du också inriktade dig på intressen som du tror kommer leva kvar också i framtiden. Om ditt barn gillar dans och musik kan du till exempel installera en liten discokula med spotlight i rummet, något som dessutom är supermysigt när man släckt de andra lamporna! Om ditt barn är fotbollsintresserad kan det vara på sin plats att dekorera rummet med en fotbollströja eller mjukisdjur med dess favoritlag.

Det viktigaste är fundera över vad ditt barn skulle uppskatta och trivas att omringas med. Många gånger räcker faktiskt bara ansträngningen i sig för att barnet ska känna sig extra uppskattad och älskat.