Fira årets högtider och traditioner med barnen

Det finns några dagar på året som är lite extra för de flesta barn. Dagar då det firas lite extra och då minnen skapas. De vanligaste idag är påsk, midsommar, halloween, jul och framförallt barnens födelsedag. Vi tänkte ge lite snabba tips på hur man kan göra några av dessa dagar lite extra.

Påsk

  • Måla ägg – en klassisk aktivitet som bara kräver ägg, lite färg och penslar. Låt barnen måla både äggen som ska dukas upp på påskbordet och äggen som skall hängas i påskriset.
  • Påskkärring – många barn älskar att klä ut sig och gå runt och knacka dörr som påskkärring. Lägg lite extra tid på detta och gör en egen dräkt till barnet och fixa tillsammans fina saker barnet kan ge bort på sin vandring efter gatan.
  • Skattjakt – de flesta barn brukar få påskägg med godis på påsk. Gör det lite extra denna gång och anordna en skattjakt så barnen får leta sina ägg. Rita kartor, lägg ut ledtrådar och skapa en magisk färd för barnen fram till sina efterlängtade ägg.

Midsommar

  • Att få fira en klassisk midsommar med stång och dans är något som barnen kommer ihåg och glädjas åt. Se till att boka in att åka på ett firande om ni inte har eget hemma. Till stången kan det vara roligt om ni gör några fina blomkransar till barnen att bära.
  • Hitta på några roliga midsommarlekar. Är det dåligt väder kan man göra massor inne medan man kan vara ute vid finare väder.

Halloween

  • Anordna en riktig Halloweenfest. Barn brukar älska att klä ut sig och till Halloween går det att dra på rejält. Låt barnen vara med och bestämma och skapa ett hem helt i skräckens tecken. Dra på både med dekorationer och klädsel för att få den rätta känslan.
  • Lekar till festen. Gör några roliga lekar till festen för barnen för att göra det lite extra. Ett hett tips är att göra i ordning olika hinkar som barnen får stoppa ner händerna i och gissa vad det är. Här kan man ha spagetti i kallt vatten, gelégrodor i vatten och plastspindlar. Se till att rummet ni är i är mörkt och ha något över hinken så att barnen inte tjuvkikar.

Låt högtiderna bli minnesvärda med många skratt och roliga minnen.