Dop eller namngivningsceremoni?

Har du och din partner nyligen fått barn och därigenom börjat planera inför antingen ett dop eller en namngivningsceremoni? Det kan ibland vara svårt att komma fram till vilket utav de två som passar allra bäst, men förhoppningsvis kan vi hjälpa er på traven när det kommer till att bestämma er.

Idag är det många nyblivna föräldrar som funderar över frågan om man ska anordna antingen ett dop eller en namngivningsceremoni till sitt barn. För de som inte känner till vad en namngivningsceremoni är, så kan ni läsa mer om detta på sajten Namngivning. Tänk på att det inte är era olika släkter som ni ska göra nöjda, utan er själva. Det bör inte spela någon roll om den ena, eller båda, släkterna är djupt kristna, om ni inte själv vill anordna ett dop, ja då bör ni istället välja det andra alternativet. Det är viktigt att ni föräldrar känner er bekväm med ert beslut och det är dessutom bra att redan nu inse att det är ni som tillsammans ska bestämma över ert barns framtid och ingen annan.

Vare sig ni kommer fram till att ett dop eller en namngivningsceremoni passar bäst för just er och ert barn så tenderar tillställningarna att kunna bli väldigt snarlika varandra, dock utan det kyrkliga inslaget i ett utav fallen. Vilket utav dessa som det gäller, kan ni säkert gissa er till på egen hand. 😉

Man bjuder vid båda tillfällena in släkt och vänner, serverar vanligtvis på någon form av mat eller fika, ibland både och, samt dekorerar och gör fint. För det sistnämnda, nämligen dekorationerna, kan man hitta ett bra utbud på alla möjliga saker på många nätbutiker, och dessutom till bra priser. Mitt i alla förberedelser så anser vi att det är skönt att kunna sitta tillsammans och klicka sig fram till allt man behöver på nätet, istället för att springa runt i diverse olika affärer och stressa ihjäl sig.

Glöm aldrig bort att det viktigaste är att ha en trevlig dag tillsammans med alla ni känner, så att ni alla kan hälsa det nya tillskottet till världen. Hoppas ni får en mysig dag allesammans!