Bra saker till barnen

Som småbarnsförälder börjar man oroa sig för minsta lilla grej. Det kan kännas som man är petig, men i slutändan vill man göra det rätta för sina barn. 

Hållbara leksaker

Leksaker som är helt giftfria och håller i flera generationer är bra för ditt barn, ditt plånbok och för miljön. Träleksaker som har giftfri målarfärg håller längre än ditt barn kommer att leka med dem.

Skippa plasten

Plast kan innehålla många giftiga ämnen som inte är bra för barnens kropp eller sinne. Madrassen kan innehålla flamskyddade medel som de andas in under natten, plastmattor på golven och mjuka leksaker innehåller ofta PVC som kan läka in i barnens hud eller som de andas in.

Köp hem miljövänliga plagg utan plast som PVC. Regnrockar och andra plagg som ska stå emot regn har stora mängder kemikalier i sig. Undvik dessa så mycket du kan.Var inte rädd att ställa krav på skolor och dagis: det är alla barns hälsa så strider för. En annan viktig del för att få bort kemikalier ur luften är att städa och vädra ofta. Vädra bilen och huset en gång per dag för att byta ut luften.

Vissa saker är färskvara

Du kommer att köpa hem en hel del saker till barnet som man aldrig ska köpa begagnat. En barnstol till bilen är menad att skydda barnet mot kollision, krockar och andra olyckor. En stol som redan varit i en olycka eller som har flera år på nacken, kan ha tappat mycket av sin skyddande förmåga.

När barnet börjar cykla ska man köpa en sprillans ny cykelhjälm. Och om barnet slår huvudet och cykeln gör sitt jobb är allting bra. Men efter olyckan är det dags att byta ut den mot en ny. Den första cykelhjälmen har gjort sitt och är inte längre tillräckligt hel för att skydda mot ännu ett fall.