Alla älskar Lego

Lego, en sammansättning av de danska orden ”leg godt” (lek bra), har varit en favorit Sverige och hela världen i flera årtionden. Det har utvecklats till en symbol för bra leksaker som passar vuxna och barn.

Lego tar fram barnet i oss alla. Med denna leksak får vi chansen att skapa vad vi vill, från början till slut. Vi kan köpa hela Legosatser om vi vill bygga något specifik: nuförtiden har det blivit populärt att ge ut speciallegosatser som byggs efter kända teveserier eller filmer. Det finns exempelvis en Big Bang Theory-legosats som var väldigt efterlängtad.

Det finns också dem som jobbar som professionella Legobyggare. De säljer sina Legoskulpturer till olika företag och privatpersoner. Gabriel Bermler började med att bygga en T-banevagn och ringde sedan SL och frågade om de ville köpa den. De tackade ja direkt, så han fortsatte bygga och få saker sålda tills han insåg att han skapat ett eget företag.

Lego kan vara en kostsam leksak att ge sina barn. När barnen väl ha fastnat i Legoskapandet, är man plötsligt tvungen att köpa mängder med Lego för att hålla dem underhållna och ge dem möjlighet att skapa sina versioner. Om man vänder sig till internet kan man hitta bättre priser än vad galleriorna och leksaksbutikerna i stan kan erbjuda.